TRANSLATE

maanantai 13. kesäkuuta 2005

Kiinnipito kidutusta

Eikö [margariinihoidosta] voida joustaa, sillä edelleen neljän kuukauden jälkeen se johti kiinnipitelyyn, kun hoitaja lisäsi margariinia lapsen leivälle, vaikka hän oli sitä jo siihen ohuelti laittanut.

Tuntoherkkä lapsi inhoaa kiinnipitoa yli kaiken ja kutsuu sitä kidutukseksi. Kotonakaan ei meidän ole tarvinnut turvautua kiinnipitelyyn – lapsen kanssa on pärjätty ihan puhumalla, kun asiat on perusteltu ja valintamahdollisuuksia annettu.
-    Hoito on kyllä yksilöllisesti suunniteltua, mutta tiettyjä yhteisiä pelsääntöjä pitää olla.
-    Lapsen tuntoherkkyys liittyy monesti lapsen ja aikuisen vuorovikutukseen. Pitelyllä totutetaan lasta vanhemman läheisyyteen.

Miksi maanantain takkaillassa, lapsen on pakko juoda limua, vaikka lapsella on unihäiriöitä? Kun Lapsi ei halunnut juoda kokista , sanottiin, että pitää juoda vähintäin lasillinen kuten muutkin – muutoin lapsi on osastolla vielä vanhana papparaisenakin. 
-    En tunne tapausta, mutta täällä opitaan toimimaan korrektisti erilaisissa tilanteissa.

Valinnan puute ei tunnu kasvatuksellisesti hyvältä ratkaisulta – tällähän totutellaan ajatukseen, että kutsuissakin pitää ottaa samaa kuin muutkin – eikö pakon sijaan pitäisi oppia tekemään valintoja.
-    Täällä halutaan luoda lapselle mahdollisimman ysinkrtaiset selkeät ja turvalliset säännöt.

Miksi vanhempien vierailuja osastolla rajoitetaan?
-    Myös kirurgisella osastolla vierailuja voidaan rajata hoidollisista syistä. Kysymyksessä on sama asia – tehohoidossa on tavallista, että vierailuja rajoitetaan.

Olen pyytänyt saada hoitokertomuksen, mutta en ole sitä saanut?
-    Järjestän asian. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti