TRANSLATE

torstai 23. kesäkuuta 2005

Juuttimatto lapsen kiinnipitovälineenä

Olimme osastolla hakemassa lasta laitoksen kesäsulun vuoksi kotiin kesää viettämään, kun huomasimme lähtökeskustelun aikana pojan molemmissa ohimoissa oudot punaiset kuviot. 

Kukaan henkilökunnasta ei kuitenkaan maininnut punaisista kuvioista lapsen ohimoissa. Lopulta kysyimme tiesivätkö he mistä oli kyse.  Selvisi, että keskiviikkona oli ollut oman hoitajan tunti, jolloin hoitaja suunnittelee yhdessä lapsen kanssa yhteistä tekemistä, jonka pitäisi olla "laatuaikaa lapselle". Oma hoitaja oli esittänyt lapselle kaksi vihtoehtoa: joko lautapeli tai roolipeli laitoksen pommisuojassa olevassa pomppulassa. Poika valitsi lautapelin.

Hoitaja ei ollut uskonut lapsen omaan tahtoon, vaan oli todennut, että vaikka tämä oli ilmoittanut, toiveekseen pelata lautapeliä, itseasiassa lapsi omassa mielessään halusikin leikkiä roolileikkiä pomppulassa. Lapsi ei kuitenkaan hyväksynyt hoitajan käsitystä, vaan pysyi kannassaan ja ilmoitti, että haluaa todellakin pelata lautapeliä. 

Luettuaan omasta mielestään lapsen ajatukset hoitaja ei hyväksynyt lapsen tahtoa. Matkalla pomppulaan lapsi heitti lakkinsa kohti hoitajaa ja juoksi karkuun suihkuhuoneeseen. Hoitaja raahasi pojan kädestä ulos suihkusta. Kun lapsi edelleen pisti hanttiin kutsuttiin lisävoimia, ja lapsi nujerrettiin lattiaan. Kolme hoitajaa osallistui rimpuilevan lapsen kiinnipitoon istumalla hänen päällään.

Yksi hoitaja painoi lapsen ohimot vuoron perään karkeaa juuttimattoa vasten. Tuloksena on maton kuviot ohimoissa. Hoitajan mukaan lopputulos oli hyvä, sillä lopultakin kosketushäiriöinen lapsi suostui myöhemmin illalla myös känsähoitoon, jota hän erityiseti vihasi ja aiemmin halusi itse panna lääkkeen känsälleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti