TRANSLATE

perjantai 17. kesäkuuta 2005

Keskustelupalsta tulvii

Mikä idea on pitää keskustelupalstaa, jos haluaa kuulla vain omia sanojaan lasten kasvatuksesta? Kun palstalle nousee muita kuin  'iskä- aurinkoisen' ituja, kitketään ne rikkaruohona: "Viesti on poistettu tarkkaavaisuushäiriöisten lasten vanhempia loukkaavana".

Edustaako iskä todellakin meitä kaikkia? Jokaisella on oikeus meuhtoa omalla kasvipalstallaan miten haluaa. Mutta ei sitten ole ihme, jos palstalla ei sitten edes rikkaruohoja kasva. Miksi pitäisikään kuunnella itujen vinkunaa?

Mutta  terveen järjen käyttö ja keskustelu lasten kanssa on kielletty otattaa hän täystuhon käyttöön: "Sinulla ei ole oikeuksia vastata tähän aiheeseen". Miksi Iskän pitäisikään sallia itujen ulina palstallaan. Eikö entisaikaankin DDT:n käyttö ollut sallittua. 

Mutta johan on myrkyn lykännyt, kun keskustelun idut naapurin palstalle nousee. Ei hätää: ainahan ne voidaan saappaalla painaa matalaksi. Kas peijakas, ei saapas auttanutkaan - idut nousee vartta pitkin. Pannaan myrkkyä sinnekin ja ilmoitetaan keskustelu asiattaomaksi.

Myrkky tehosi ja itujen vinkuna loppui! Nyt iskä aurinkoinen voi nauttia pitkäripaisesta Juhannuksen taikaa - myhäillä itsekseen tyytyväisin mielin, pyyhkiä partaansa ja katsoa peiliin tuumaillen: Hyvät myrkyt se Aatu keksi - kantaansa ei tarvitse perustella.

Jos ei osaa perustella asiaansa omalla palstallaan - miksi estää keskustelu naapuri palstalla?