TRANSLATE

lauantai 7. toukokuuta 2005

Lastenlinnan psykiatrinen yksikkö

Kysymys koski lastenlinnan psykiatrista yksikköä, jossa meno oli myös melkoinen. Erään toisen sairaanhoitopiirin lasten psykiatrian ylilääkäri vastasi, että kyseisen yksikön väärät toimintatavat ovat tiedossa lääkäripiireissä, siihen on yritetty vaikuttaa, mutta tuloksetta.
Kehotti muuttamaan Ouluun, jossa on kuulema hyvä yhteistyö psykiatrian ja neurologian alueella, sekä kehotti tekemään valituksen potilasasiamiehen avustuksella, jos ei omaa perhettä ehdi valitus auttaa, niin auttaa ainakin tulevaisuudessa muita perheitä.
Oma lapseni huostaanotettiin lastenlinnasta, jossa ei pyyntöjäni neurologisista tutkimuksista ja epäilyäni assista pidetty yhtään minään. Kaikki lapsen oireet vain olivat psykoottista, hänen suhteensa ruokaan, ympäristöön ja vissiin kaikkeen mahdolliseen. Itse tiesin koko ajan, että tämä lapsi ei ole eläessään psykoosia nähnytkään.
Aspergerin mahdollisuus kiellettiin, vaikka tarjosin sitä jo silloin. Tosin myöhemmin sanottiin, että tuolloin ei pystytty tekemään tutkimuksia vielä alle 5-vuotiaalle. Mutta lapsi vaadittiin analyyttiseen ryhmäpsykoterapiaan, joka kesti kaksi vuotta. Terapia-aika oli lapselle TOSI raskas, eikä sillä ollut mitään vaikutusta lapsen ongelmiin. Sehän on juuri se terapiamuoto, jota ei AS-lapsille suositella ollenkaan.