TRANSLATE

keskiviikko 15. kesäkuuta 2005

Pitkäkestoista psykopdynaamista hoitoa

-    Teidän täytyy uudelleen keskustella osastonlääkärin kanssa. Järjestän teille keskustelun hänen kanssaan.

Pääsin keskusteluun osaston lääkärin kanssa. Sain lukea hoitokertomuksen, jota ei neljässä kuukaudessa ollut syntynyt kuin muutama sivu. Siinä mainittiin isän epäilevän aspergeria.

Osaston lääkäri toisiti keskustelussamme epäilynsä aspergerin diagnoosin tarpeellisuudesta, mutta suostui pyynnöstäni konsultoimaan neurologian yksikköä. Kun kysyin milloin tämä tapahtuu, hän sanoi “Heti vielä kevään aikana”. Viimeksi tavatessamme hän sanoi konsultaatiopyynnön lykkääntyneen loman takia.

Saattaa olla, että psykologin kanssa käymämme keskustelu vaikutti siihen, että pian järjestettiin yhteinen tapaaminen koko osaston vanhemmille. Siellä vanhemmat kertoivat kokemuksistaan. Tilaisuus antoi paremman kuvan hoidosta ja sen tavoitteista.

Osaston lääkäri kertoi, että tämä on ainoa osasto, joka edelleen antaa pitkäkestoista psykopdynaamista hoitoa. Vanhemmat pääasiassa olivat tyytyväisiä hoitoon. Monet kertoivat, että eivät tule lapsensa kanssa toimeen kotona. Eräs äiti totesi, että on lottovoitto saada lapsi tälläiseen hoitoon.