TRANSLATE

keskiviikko 29. kesäkuuta 2005

Erityisjäynää koko perheelle "lapsen parhaaksi"

Kun vanhemmat yrittää selvittää mistä lapsen ongelmat osastolla johtuu,  heidät leimataan syylliseksi lapsensa tilanteeseen. Valituksen tehnyttä uhattaan lastensuojeluviranomaisilla. Aivan kuin rikolliset, jotka leimaavat uhrin rikolliseksi!

Myös lapsi saa  erityisjäynää. Tiukennetaan lapsen pinnaa kieltämällä ulkoilu "hoidollisista syistä". Vierailujen yhteydessä vanhempia kielletään käymästä osastolla vedoten lapsen huonoon vointiin. Kohdatessa on turha odottaa tervehdyksiä hoitajilta. Lapsi saa lisäkuukausia - uhattaan jopa elinikäisellä laitoskierteellä.

Kun lapsi kysyi ylihoitajalta, mitä lasten osastohoidon jälkeen seuraa, tämä vastasi: "Nuorten osastohoito ja sen jälkeen mielisairaala". Uskomatonta, mitä kaikkea voidaankaan luvata "lapsen parhaaksi".

Kaikkea tätä voi Suomessa tehdä perheelle ja lapselle "hoidon" nimissä! Kun yrittää antaa rakentavaa palautetta, tehdä yhteistyötä ja kehittää hoitoa, heti väistämättä tulee sanktioita. Vanhempia kyykytetään jotta pitäisi vastaisuudessa suunsa kiinni.

Joukon hivutuksena koko perheelle lapsen tapaamisoikeutta kavenetaan. Keksitään aivan mitä vain kostoksi ellei ole tyytyväinen nykyiseen "hoitoon". Pahimpana vielä kiinipito-kidutus, teennäiset hymyt ja "kylmä" kohtelu lasta kohtaan.