TRANSLATE

keskiviikko 11. toukokuuta 2005

Teillä ei ole puhtaat jauhot pussissanne

Osastonhoitaja totesi vanhemmille, jotka halusivat neurologin konsultaatiota lapselleen: "Nyt teillä ei ole puhtaat jauhot pussissanne. Miksi haluatte kroonisen diagnoosin, vaikka psykoosi on tilapäinen ja lapselle parempi diagnoosi".
Näin vanhempia syyllistettiin, kun yrittivät saada lapselleen oikeaa hoitoa. "Sosiaalihuollon laitoksissa on käytössä kirjoitettuja ja pääosin kirjoittamattomia normistoja ja toimintatapoja, jotka rajoittavat kansalaisten perusoikeuksia ja näiden rajoitusten oikeudellinen asema ja perusteleminen tuntuvat varsin heiveröisiltä. "
He toimivat vastoin lastensuojelulakia sossuistakin välittämättä mennen tullen ja ainoa selitys kuului: "Meillä on tällaiset käytännöt."Pakkotoimia, mukaanluettuna lepositeitä käytetään Itä- ja Etelä- Suomessa yleisimmin. Oulun seudulla taas vähiten. Tämä näkyy myös lasten psykiatrisilla osastoilla. Oulun seudulla ei ollut lainkaan pitkäaikaista laitoshoitoa alle 13 vuotiaille laaja-alaisen kehityshäiriön vuoksi (sis. ADHD, autismi ja Asperger). Sen sijaan Husin tilastot olivat Suomen komeimmat.
Mutta Oulussakin sattuu väärinkäytöksiä:
(jos linkki ei toimi kopioi koko linkkiteksti ja liitä osoitepalkkiin)
Lukekaa vaikka kehitysvammaliiton Heikki Seppälän selkeä kannanotto asiaan. Näitä tarvitaan vaan kaikilta alan järjestöiltä. Jäsenten pitää painostaa tai vaihtaa järjestöjen johtoa, jos ei kannanottoja ala herumaan. Eduskuntavaaleissakin suurin puolue putosi, kun eivät pitäneet omien äänestäjiensä puolta. Järjestö ilman aktiivisia jäseniä on kuollut järjestö.
Jotkut järjestöt taas panevat päänsä pensaaseen jäsentensä ongelmien edessä, vaikka johtajat mottailevat toisiaan kuonoon. Olisi jo aika ymmärtää, että mallina lapsille, joita lupaa suojella on aika näyttää esimerkkiä ja tehdä jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti