TRANSLATE

sunnuntai 5. joulukuuta 2004

Löytyikö neurologisista tutkimuksista mitään?

Kävin keskustelun neurologisista tuloksista viimeisessä kliinisessä tutkimuksessa syyskuussa. Ihailin, kuinka lastenlääkäri lapselleni vieraana ihmisenä sai kontaktin pokaani, johon jopa meillä vahemmilla ajoittain oli vaikea saada yhteyttä. 

Lapsen reflektiot olivat normaalit. Lääkäri huomio kiintyi siihen, kuinka lapsi noudatti eritysen tarkasti kaikkia hänen ohjeitaan. Esimerkiksi kävely lattialattojen saumaa pitkin onnistui erinomaisesti. Hän sanoi, että normaalisti lapset eivät noudata ohjeita aivan niin tarkasti. Poika käveli äärimmäisen tarkasti ja jopa korjasi liikettä, jos jalka ei ollut osua aivan keskelle saumaa.

Erikoista pojalla on että hän on arkipäivän asioissa erittän tarkka ja hyvä muistinen. Muistipeleissä hän pärjää sisaruksiaan paremmin. Kaupassa hän tutkii tuoteselostukset tarkkaan, sillä hänellä on ollut allergia ja kotonamme ei syödä sianlihaa.

Hänellä on erittäin tarkka sävelkorva. Kolmi-vuotiaana hän sanoi "hiljaa!", Kun yritin laulaa hänelle tuutulauluja. Ymmärsin, että hän ei pitänyt laulustani, koska en osaa laulaa nuotilleen. Muita lapsia ei laulutaidottumuuteni ole häirinnyt. Hän häiriintyy helposti häiriöäänistä ja hajuista.

Soittokuorossa hän nyrpistelee nenäänsä kanssasoittajien hielle. Puhtaudesta hän on eritysen tarkka. pesee pitkään hampaitaan. Sairaalan vessan käyttäminen on vaikeaa, koska hän ei pidä sitä siistinä. Aluksi hän pidätteli ulostusta useita päivä ennen kuin sai laksatiivia.

Edelleenkin hän välttää vessan käyttöä sairaalassa ja hoitajan pitää kehottaa hänet vessaan. Vaatteet hän pukee sairaalassa sängyn päällä ja välttelle lattialle menoa, ennen kuin on tossut jalassa. Kotona pukemisessa eikä vessan käytössä ole ongelmia. Potalle hän oppi jo alle kaksivuotiaana. Kotona hän mielellään siivoaa toisin kuin muut lapset.Tähän mennessä tapahtunut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti